3 tips voor verhuizen van bedrijfspand

3 tips voor verhuizen van bedrijfspand

Ga je binnenkort verhuizen met je bedrijf? Dan is het zaak om deze zakelijke verhuizing zo soepel mogelijk te laten verlopen. Het is verstandig om je van tevoren in te lezen over veel voorkomende fouten bij bedrijfsverhuizing. Op deze manier kun je problemen bij je eigen verhuizing zo veel mogelijk voorkomen. Natuurlijk zijn er online ook allerlei tips te vinden voor het verhuizen van bedrijfspand. Uiteraard vertellen we je daar graag meer over. Zo kom je goed beslagen ten ijs en ga je probleemloos over naar je nieuwe pand.

Op zoek naar een geschikte locatie

Een goed begin van het verhuistraject is van groot belang. Door je gedegen voor te bereiden kun je alles zo soepel mogelijk laten verlopen. Als eerste is het daarom belangrijk om een geschikt pand te vinden. Niet alleen moet je nieuwe zakelijke pand groot genoeg zijn om alle medewerkers te huisvesten, maar ook moet de locatie goed bereikbaar zijn. Denk bij de locatiekeuze niet alleen aan je eigen personeel, maar ook aan je klanten, leveranciers en bezoekers. Wil je dat ze je nieuwe pand alleen met de auto kunnen bereiken of ook per openbaar vervoer of met de fiets? Verder moet je nieuwe bedrijfshal of kantoor natuurlijk betaalbaar zijn. Inventariseer daarom van tevoren wat het totaal gaat kosten. Daarnaast is het slim om ook alvast na te denken over het uitbreiden van je bedrijf. Is dit mogelijk binnen het nieuwe pand dat je op het oog hebt?

Laat weten dat je verhuisd bent

Zodra je het ideale nieuwe bedrijfspand hebt gevonden, is het uiteraard tijd om zaken vast te leggen. Teken het koop- of huurcontract, sluit verzekeringen over en vergeet ook je zakelijke relaties niet in te lichten. Pas je gewijzigde adres niet alleen aan op je website, maar zeker ook op je zakelijke e-mailaccounts, op visitekaartjes en op promotiemateriaal. Zo voorkom je dat je contacten voor de verkeerde deur staan.

Tijd om te verhuizen

Nu alles is orde is, rest er nog één belangrijk punt: het verhuizen van al je administratie, meubilair, kunstwerken en andere inventaris. Het is een goed idee om hiervoor een gespecialiseerd bedrijf in te huren, zoals bijvoorbeeld ontruimingsbedrijf Goedkoop Ontruiming.