Hoe houd je makkelijk je administratie bij?

Hoe houd je makkelijk je administratie bij?

Je administratie bijhouden kan een zeer lastige een onoverzichtelijke taak zijn. Je moet alle rekeningen goed in de gaten houden, belastingaangifte doen en nog veel meer. Maar hoe houd je dit nou makkelijk bij? Daar kom je achter in dit artikel.

 

Gooi niet zomaar papieren weg

Het is niet verstandig om zomaar papieren weg te gooien die in de brievenbus zijn gekomen. Controleer daarom altijd alle brieven als je rekeningen of facturen verwacht. Je kunt brieven wat niks met je financiën wel gewoon weggooien als je deze niet nodig hebt.

 

Check je afschrijvingen

Iedereen tegenwoordig heeft een of meerdere rekeningen open staan. Deze moet je ook eens per maand of week goed checken of alle eventuele afschrijvingen (belasting, verkezeringen en betaalde facturen) goed zijn verlopen. En ook of je al je geld hebt ontvangen wat je zou moeten hebben ontvangen van die maand of week. Als iets niet klopt moet je meteen controleren waar het geld naar toe moest of vandaan is gekomen. Dit kan enorm veel gezeur voorkomen met de bank.

 

Zet je papieren online

Het is ook verstandig om je administratie niet alleen op papier te hebben, maar ook online. Dit is zodat je vanaf elke plek in de wereld (als je het op een Drive hebt gezet) je administratie bijhouden. Het is beter beschermd voor een brand en wanneer er in je huis ingebroken kan worden. Je kunt met je drive alle afschriften in categorieën maken zodat alles overzichtelijk blijft. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om alles voor je huis, auto, schoolgeld, etc. in aparte mapjes kunnen doen zodat je snel alles kunt vinden.

 

 Laat iemand anders je administratie doen

Het kan natuurlijk voorkomen dat je geen tijd hebt kom je administratie te doen. Weinig verstand er van hebt of geen zin. Daar zijn een aantal oplossingen voor:

  • Je kunt het organiseren samen doen met iemand van dezelfde woning. Diegene weet namelijk ook ongeveer wat er per categorie uitgegeven wordt.
  • Zoek een bedrijf op wat jouw administratie bijhoudt. Dit zorgt jou voor minder stress.

Bedrijven die jouw administratie doen, doen dit zorgvuldig waardoor alles overzichtelijk voor jou gedaan wordt. Een van deze bedrijven is Elce Administraties.