Hoe maak je een goed Linkedin profiel: 3 tips om op te vallen!

Hoe maak je een goed Linkedin profiel: 3 tips om op te vallen!

LinkedIn is het grootste zakelijke sociale netwerk ter wereld. Mensen gebruiken het om banen te vinden, te verkopen, te netwerken, te werken, hun bedrijfsmerk te positioneren, enzovoort.

 

Als je je carrière een boost wil geven, weet dan dat LinkedIn essentieel kan zijn om de job van je dromen te krijgen. Daarom geven wij in dit artikel enkele tips om een succesvol profiel op te stellen. Kijk hier eens naar!

1. Profielfoto laten maken

Een goede profielfoto is een geweldige manier om te laten zien hoe vriendelijk, betrouwbaar en aardig je bent. Dit zijn enkele van de belangrijkste attributen om potentiële klanten en recruiters het potentieel en de zorg die je hebt voor je persoonlijke merk te laten zien.

 

Kies een foto die jouw stijl heeft en waar alleen jij op staat. Vermijd het gebruik van selfies, flitsende achtergronden en kleding die niet bij jouw werkomgeving past. Op die manier heb je een foto die bij je persoonlijkheid past en tegelijkertijd professioneel is, dus laat een profielfoto maken!

2. Schrijf een professionele titel

De LinkedIn titel is een samenvatting die net onder je naam op het profiel staat en is een korte beschrijving van je professionele activiteit. Daarom is het een van de eerste manieren waarop gebruikers weten wie je bent en wat je doet.

 

Het doel is dus om zo duidelijk mogelijk te zijn en je professionele positie te bewijzen. Concentreer je altijd op trefwoorden die je kunnen helpen beter gevonden te worden.

 

Een belangrijk punt dat moet worden onderstreept is juist dat van het niet verliezen van focus. Je kunt veel vaardigheden hebben en op veel verschillende gebieden werken, maar maak altijd duidelijk wat je professionele doel is en welke carrière je wilt nastreven.

3. Maak een goede samenvatting

Ook bekend als de “About”, is de LinkedIn samenvatting de ruimte die gebruikt wordt om je verhaal te vertellen. Gebruik het dus om te beschrijven wat je doet, wat jouw prestaties en bijdragen zijn, en wat je in jouw beroepsleven nastreeft.

 

Vergeet niet om altijd trefwoorden te gebruiken die belangrijk zijn voor jouw beroep, want zo zal jouw profiel vaker worden weergegeven wanneer rekruteerders zoeken.

 

Gebruik de ruimte om, waar mogelijk, jouw belangrijkste ervaringen en competenties bloot te leggen. Vermeld de vaardigheden waar je goed in bent, vermeld de cursussen die je hebt gevolgd, kortom, maak altijd duidelijk welk beroepstraject je hebt gevolgd.