Is een auto een goede investering?

Is een auto een goede investering?

Als je praat over investeringen is de kans vrij klein dat je meteen denkt aan een wagen. Een auto verliest in de regel immers ontzettend snel zijn waarde. Niet voor niets is er de oude wijsheid dat een auto al een derde van zijn waarde verliest na het buitenrijden bij de dealer. Nochtans kan ook een auto een goede investering zijn. Je moet enkel weten welke wagen en wat je ermee doet. Weet je dat niet? Dan kan het een gevaarlijk spel zijn.

Wed je op het juiste paard?

De wagenmarkt is er eentje die zeer volatiel kan zijn. Dat betekent dat er elk jaar opnieuw modellen uitkomen die enkele jaren later gewoon meer waard zijn. Was jij één van de gelukkigen die dat op voorhand goed had ingeschat? Dan kan je door jouw investering een flinke duit verdienen. Er zijn echter ook tal van modellen die enkel waarde verliezen. Schatte je dat slecht in? Dan kan je heel wat geld kwijtspelen door te investeren in wagens. Je moet er dus wat feeling voor hebben als je beslist om te investeren in de sector.

Je kunt er maar plezier van hebben

Koop je een auto als een investering? Dan kan het een paar jaar duren voor je ook echt winst kunt maken op die investering. Waarom dan ondertussen niet genieten van al het leuks dat de wagen in kwestie je biedt? Zo kan je een aantal jaar rondrijden in een blitse wagen terwijl je de waarde van jouw investering toe ziet nemen. Het enige waar je hierbij op moet letten is natuurlijk dat je ondertussen de wagen niet te zeer verslijt of ermee crasht. Dat kan jouw investering immers zeer snel richting nulwaarde brengen.

Blijf geïnformeerd

Beleg je in wagens? Dan is het belangrijk om geïnformeerd te blijven. De markt van de auto’s is er eentje die zeer snel kan wisselen en dat is natuurlijk iets om de gaten te houden. Snel handelen kan hier het verschil maken. Zo is het geen slecht idee om bijvoorbeeld op geregelde tijdstippen de dagwaarde te berekenen van uw auto. Meten is weten en een correcte dagwaarde geeft je heel wat informatie over of het een opportuun moment is om in te cashen.