Naar het buitenland: Wat zijn de verblijfsmogelijkheden?

Naar het buitenland: Wat zijn de verblijfsmogelijkheden?

Er zijn veel jongeren die ervoor kiezen om een tussenjaar te nemen en naar het buitenland te gaan. Je kan om verschillende redenen naar het buitenland gaan. Denk bijvoorbeeld aan een taalreis of omdat je een au pair in het buitenland wilt zijn. Wat het geval ook mag zijn, je moet natuurlijk wel een verblijf regelen voor de tijd dat je naar het buitenland gaat. Wat zijn dan nu eigenlijk alle verblijfsmogelijkheden? We gaan het je in dit artikel allemaal vertellen!

 

Verblijven bij een gastgezin

Je kan er ten eerste voor kiezen om bij een gastgezin te verblijven. Ben je bijvoorbeeld op een uitwisseling naar Amerika dan kan je bij een gastgezin terecht. Er komen nu misschien veel vragen in je op, want wat is een gastgezin nou eigenlijk?  Een gastgezin is simpelweg een gezin waar je in het gastland verblijft voor een afgesproken tijd. Meestal moet je tijdens het verblijf zorgen voor het kind of de kinderen van het gastgezin waar je verblijft. Verder ben je dan volledig voorzien van een verblijf, eten enzovoort. Ondanks dat dit vaak het geval kan zijn, hoeft dit niet altijd te zijn.

 

Een appartement huren

Is een gastgezin niet helemaal jouw ding? Je kan er ook voor kiezen om in een appartement te verblijven. Dit kan alleen of met een of meerdere vrienden. Als je ervoor kiest om in het buitenland in een appartement te verblijven, moet je er rekening mee houden dat dit wel een stukje duurder is dan bijvoorbeeld verblijven bij een gastgezin. Er moet veel geregeld worden om een plek te vinden en te huren, de kosten zullen hoogstwaarschijnlijk aardig hoog zijn per maand voor de huur. Denk daarnaast ook nog aan andere kosten voor bijvoorbeeld eten en drinken. Ook komt er een grote verantwoordelijk bij zelfstandig wonen die niet voor iedereen is weggelegd.

 

Dormitory

Het zou ook een mogelijkheid kunnen zijn om te verblijven in een dormitory.  Een dormitory is een gebouw dat voornamelijk slaap- en woonvertrekken biedt aan grote aantallen mensen. Denk dan onder andere aan mensen van een kostschool, middelbare school, hogeschool of universitaire studenten. Je hebt dan een kamer die je deelt met meerdere mensen. In dit gebouw heb je vaak ook extra voorzieningen zoals een recreatieruimte of een bar. Ook ligt het gebouw dicht bij de school.