Tips voor een hygiënische en schone werkplek

Tips voor een hygiënische en schone werkplek

Waarschijnlijk ziet jouw werkplek er met het blote oog brandschoon uit, maar in werkelijkheid liggen er overal bacteriën op de loer. Viezigheid die niet zichtbaar is, maar de werkplek wel een stuk minder hygiënisch maakt. Een gezonde schone werkplek realiseer je uitsluitend als er regelmatig wordt schoongemaakt. Daarom hebben wij hier wat schoonmaaktips voor je verzameld. Doe er vooral je voordeel mee!

Leeg regelmatig de afvalbakken

Het is handig als alle werknemers een eigen prullenbak op zijn of haar bureau hebben. Vergeet ook de keuken niet: gooi al het vuilnis regelmatig weg. Het beste is om dit zelfs dagelijks te doen. Zo voorkom je eventuele nare geurtjes en ongewenste kleine vier-, of meervoetige bewoners in je keuken of kantoor. Bij Ambiance Schoonmaakdiensten weten ze goed dat dit een hele effectieve manier is om ongedierte weg te houden. 

Stofzuig regelmatig op de plekken waar wordt gegeten

Wanneer je geen kruimels door heel je kantoor hebt liggen, vinden insecten en knaagdieren er niks aan in jouw kantoor. Vergeet niet om tenminste één tot twee keer per week achter en onder het meubilair te stofzuigen. Deze plekken zijn binnen de kortste keren ware stofnesten. Vergeet ook je bureaustoel niet. Je hebt geen idee hoeveel stof, kruimels en huidschilfers zich hier verzamelen. 

Geef de koelkast een schoonmaakbeurt

Geef de koelkast minimaal één keer per maand een schoonmaakbeurt, zeker wanneer meerdere collega’s hun eten hierin bewaren. Check op de maandelijkse schoonmaakdag ook alles wat over de datum is en gooi dit weg. Voor extra overzicht in de koelkast, zou je af kunnen spreken dat iedereen zijn eigen naam op het eten of drinken zet. Zo voorkom je dat iemand per ongeluk iets van jou opeet of weggooit. 

Zet planten in je kantoor

Planten zorgen voor frisse en schone lucht. Neem daarom planten in je kantoor. Geef de planten regelmatig water, vaak is een keer per week wat water geven al voldoende en ruim de afgevallen bladeren zo nu en dan op. 

Maak afspraken

Als je met deze schoonmaaktips aan de slag gaat, dan is het natuurlijk wel handig als iedereen zich eraan houdt. Daarom is het zeker geen slecht idee om samen met collega’s een schema te maken wie wat wanneer doet.