Valkuilen waar je als beginnend ondernemer op moet letten

Valkuilen waar je als beginnend ondernemer op moet letten

Als beginnend ondernemer kan het nog wel eens moeilijk zijn om je onderneming van de grond te krijgen. Er kan enorm wat tijd, geld en moeite in zitten wat uiteindelijk echt wel loont maar er zijn wat valkuilen waar je een beetje voor moet oppassen. Veel beginnend ondernemers kennen deze niet en daarom willen we ze je nu vertellen! 

Je hoeft niet alles zelf te doen

Een fout die veel beginnende ondernemers maken is het alles zelf willen doen. Zo zou je bijvoorbeeld zelf je eigen webshop (of website) maken. Of zelf een eigen logo creëren. Natuurlijk is dit goed als je het allemaal zelf kan doen en er de tijd voor hebt maar veel mensen besteden hun tijd liever aan andere dingen. Dit is natuurlijk ook heel logisch maar je moet alsnog zorgen dat het gebeurt. Zo zijn er bijvoorbeeld instanties die je administratie kunnen regelen voor je. Zo heb je bijvoorbeeld een boekhouder in Prinsenbeek die alles 100% voor je kan regelen en doen. Zo hoef je zelf niks meer voor je eigen administratie te doen en heb je dus meer tijd om alle andere dingen te regelen.  

Te laat aan dingen beginnen

Heel vaak zie je bij beginnend ondernemers dat ze niet helemaal georganiseerd zijn en vaak dus te laat aan dingen beginnen. Dit komt door een gebrek aan planning en structuur. Dit is best logisch als je er over nadenkt omdat het allemaal redelijk nieuw is voor een beginnend ondernemer. Daarom is het belangrijk voor elke ondernemer, een beginnende of al een ervaren om een duidelijke planning te hebben. Heb je deze is het een verstandig idee om met een ervaren ondernemer te gaan zitten en te kijken hoe je dit het beste vorm kan geven. Dit hoeft namelijk geen stappenplan te zijn van 50 pagina’s lang maar het kan ook redelijk kort en krachtig zijn. 

Onderschatting

Je ziet bij veel jong beginnende ondernemers dat ze het onderschatten en denken van oh dat doe ik wel even. Onthoud dat dit zeer zeker niet het geval is en je er echt veel tijd, geld en moeite in zal moet stoppen om het goed te doen. Dit klinkt misschien een beetje negatief maar dat is het zeker niet! Stap het zakenleven in en ga ondernemen!