3 tips voor het verhuizen

3 tips voor het verhuizen

Een verhuizing is een van de belangrijkste ‘life events’ die mensen in hun leven meemaken. Verhuizen is een vaak ingrijpende gebeurtenis, die niet onderschat moet worden en daarom een grondige organisatie en voorbereiding nodig heeft.

1. Laat je ontzorgen door een erkend verhuisbedrijf

Verhuizen in Steenbergen of andere plaatsen in de regio van Steenbergen, is iets wat je het beste kunt overlaten aan een erkend verhuisbedrijf in de omgeving. Want waarom zou je het jezelf moeilijker maken dan nodig is bij het verhuizen van of naar Steenbergen? Door te kiezen voor ene verhuisbedrijf die de klus van begin tot het eind oppakt, bespaar je jezelf (en je partner cq. huisgenoten) enorm veel stress, tijd en vaak ook geld. Vaak kun je via je werkgever, zeker als je bij de overheid werkt, een mooie tegemoetkoming krijgen in de verhuiskosten (onder bepaalde cao-voorwaarden). Dus het kan maar zo het geval zijn, dat je gewoon zeer voordelig jouw verhuizing kunt organiseren. Maar ook als je geen vergoeding van je werkgever kunt krijgen, is het aan te raden om een verhuisbedrijf in te schakelen. Je bent dan namelijk verzekerd van een veilige, snelle en efficiƫnte verhuizing.

2. Zorg dat je alles goed laat verzekeren

Cruciaal voor een vlekkeloze verhuizing is dat je zorgt dat alle spullen die verplaatst gaan worden, feitelijk de complete inboedel, goed verzekerd zijn. Als je kiest voor het uitbesteden van de verhuizing via een erkende verhuizer, dan hoef je hier verder niet achteraan. Want erkende verhuizers bieden hun klanten een totaalverzekering aan voor de te verhuizen spullen. Mocht er onverhoopt tijdens het verhuizen iets kapot gaan, vallen of breken? Dan zorgt de verhuisonderneming voor een passende schadevergoeding!

3. Kies het juiste moment om te verhuizen

Veel mensen denken eigenlijk niet na over wat een geschikt moment is om te gaan verhuizen. Ze denken dat lekker zonnig weer belangrijk is om de verhuizing prettig te kunnen uitvoeren. Het tegenovergestelde is bij verhuizen echter het geval. Je kunt beter niet verhuizen in de (hete) zomermaanden. Juist de hoge temperaturen zijn dan enorm vermoeiend en maken het verhuizen er niet leuker op. Tegelijk is ook de winter in principe niet het meest ideale moment om te gaan verhuizen. Kies liever voor het voorjaar, als de temperaturen nog niet zo hoog zijn en de kans op extreme kou of neerslag relatief klein is. Time je verhuizing dus goed en doordacht voor een optimaal verhuiscomfort!