De beste tips voor tijdens een hittegolf

De beste tips voor tijdens een hittegolf

In Nederland hebben we het niet vaak, maar als het er is, hebben veel mensen er last van: een hittegolf. Een hittegolf is een periode wanneer er 5 opeenvolgende dagen de temperatuur in De Bilt 25°C of hoger is, waarvan 3 dagen 30°C of hoger. Maar wat zijn nou de beste tips die je kan toepassen tijdens een hittegolf? Daar kom je achter tijdens het lezen van dit artikel.

Voldoende drinken

Dit is sowieso al enorm belangrijk. Maar tijdens een hittegolf nog veel meer. Probeer tijdens een hittegolf minimaal 2 liter water te drinken. Vermijd zoveel mogelijk alcohol. Alcohol zorgt er namelijk voor dat je aders uitzetten, hierdoor krijg je het sneller warm.

Lichte kleding

Let ook op de kleding die je draagt. Zorg ervoor dat je luchtige en lichte kleding draagt zodat je huid genoeg ruimte heeft om af te koelen. Ook de kleuren van je kleding hebben hier invloed op. Witte kleding stoot warmte af en zwarte kleding neemt hitte juist weer op. Een pet en zonnebril is ook een handige manier om het niet te warm te krijgen.

Lichte maaltijden

Een simpele maar effectieve manier om het niet te warm te krijgen tijdens een hittegolf is het eten van lichte maaltijden. Wanneer je zware maaltijden eet tijdens een hittegolf moet je lichaam meer verbranden. Je kunt wel vaker eten, maar minder grote maaltijden.

Airco aanschaffen

Misschien wel de beste tip tijdens een hittegolf is het aanschaffen van een airco. Een airco zorgt ervoor dat de ruimte waarin deze hangt snel kan afkoelen. Hierdoor kun jij zelf ook goed afkoelen. Voor de beste airco’s kun je terecht bij Climatic.