Het financiële voordeel van het kopen van tweedehands steigers

Het financiële voordeel van het kopen van tweedehands steigers

In de bouwsector is het gebruik van steigers essentieel om veilige en efficiënte werkzaamheden op hoogte uit te voeren. Het kopen van een nieuwe steiger kan echter een aanzienlijke investering zijn. In veel gevallen kan het kopen van tweedehands steigers een financieel aantrekkelijk alternatief bieden, zonder in te leveren op kwaliteit of veiligheid. Interesse? Wij raden een tweedehandsteiger kopen bij Rolsteiger.net aan.

Besparen op aanschafkosten

Een van de meest voor de hand liggende financiële voordelen van het kopen van tweedehands steigers is de besparing op de aanschafkosten. Nieuwe steigers kunnen aanzienlijk duurder zijn dan gebruikte steigers. In sommige gevallen kunnen tweedehands steigers wel 30% tot 50% goedkoper zijn dan nieuwe steigers, afhankelijk van de staat en het merk van de steiger.

 

Het is belangrijk om te overwegen dat de kwaliteit van een tweedehands steiger sterk kan variëren, afhankelijk van de leeftijd, het gebruik en het onderhoud. Om er zeker van te zijn dat je een goede investering doet, is het essentieel om de steiger zorgvuldig te inspecteren en te kiezen voor een betrouwbare verkoper.

Flexibiliteit in investeringen

Het kopen van tweedehands steigers kan je meer financiële flexibiliteit bieden, aangezien je minder geld uitgeeft aan de aankoop van de steiger. Dit betekent dat je mogelijk meer budget beschikbaar hebt om te investeren in andere aspecten van je bouwproject, zoals gereedschap, materiaal of personeel.

 

Daarnaast kan het kopen van tweedehands steigers je in staat stellen om meerdere steigers tegelijkertijd aan te schaffen. Dit kan handig zijn als je op verschillende locaties of projecten tegelijkertijd werkt en meerdere steigers nodig hebt.

Minder afschrijvingskosten

Een ander financieel voordeel van het kopen van tweedehands steigers is dat ze doorgaans een lagere afschrijving hebben dan nieuwe steigers. Net als bij voertuigen en andere zware apparatuur, verliezen steigers waarde zodra ze in gebruik worden genomen. Wanneer je een tweedehands steiger koopt, is een groot deel van de afschrijvingskosten al door de vorige eigenaar gedragen, waardoor je minder waardeverlies ondervindt tijdens de levensduur van de steiger.