Hoe lang gaat schilderwerk binnen mee?

Hoe lang gaat schilderwerk binnen mee?

In dit artikel ga ik je wat meer informeren over het onderwerp binnen schilderwerk. Hieronder verstaan we verschillende dingen waaronder muurverf en het verven van kozijnen. Hoe lang gaat het schilderwerk binnen nu eigenlijk mee en wanneer is het aan vervanging toe? Het antwoord op deze vraag ga ik je in dit artikel geven. Je kunt schilderwerk langer mee laten gaan, door het te laten doen. De Bell schilderwerken in Breda is een professioneel schildersbedrijf.

Hoe lang gaat het schilderwerk binnen mee?

Het schilderwerk binnen gaat gemiddeld 7 jaar mee. Het schilderwerk van buiten gaat rond de 5 jaar mee. Het gaat dus een stuk langer mee. Hoe lang het schilderwerk binnen meegaat heeft met verschillende factoren te maken. De ideale temperatuur is tussen de 10 en 25 graden, de luchtvochtigheid moet onder de 70% zijn en het schilderwerk moet niet in de zon staan. Dit zijn de ideale situaties voor het schilderwerk, waardoor het op zijn langst mee kan gaan. Sommige oppervlaktes slijten ook sneller dan anderen. De verf op een muur zal bijvoorbeeld een heel stuk minder snel slijten dan de verf op een trap. Hier wordt namelijk de gehele dag door op gelopen en de muur hoeft dit niet te verduren. Ook de oppervlaktes van kozijnen slijten over het algemeen sneller en zal je dus wat eerder dan het gemiddelde opnieuw moeten schilderen.

Wanneer is je schilderwerk binnen aan vervanging toe?

Het is belangrijk om je schilderwerk op tijd bij te werken zodat het resultaat mooi blijft. Er zijn verschillende signalen waar je aan kunt zien dat je opnieuw moet gaan verven. Als de verflaag zichtbaar versleten en verkleurd is weet je dat deze aan vervanging toe is. Als je bijvoorbeeld al die jaren een kast tegen de muur hebt gezet en de kleur achter de kast aanzienlijk anders is dan de kleur van de rest van de muur is het tijd voor een nieuwe laag verf. Als er scheurtjes of blaasjes in de verf komen heeft het ook zijn beste tijd wel gehad, hierdoor kan ook de ondergrond beschadigen. Ook als je verflaag niet goed meer hecht of verpoederd wordt het tijd om een schilder in te huren. Als je opnieuw wilt gaan verven is het belangrijk om dit door professionals zoals De Bell Schilderwerken Breda te laten doen. Je weet dan zeker dat het resultaat mooi wordt.