Is bouwafval grofvuil?

Is bouwafval grofvuil?

Ben je bezig met een verbouwing en vraag je je af of jouw meubels bij bouwafval horen? Dan ben je niet de enige. Bouwafval en grofvuil worden nog wel eens door elkaar gebruikt, maar klopt dat wel? In dit artikelen leggen we het verschil uit tussen bouwafval en grofvuil. Zo weet jij voortaan waar jouw grofvuil hoort!

Wat is bouwafval?

Wanneer je een bouwproject of bouwklus hebt, krijg je te maken met bouwafval. Bouwafval bestaat uit schroot, puin, hout, papier en karton, harde kunststoffen, isolatiematerialen, vloerbedekkingsmaterialen, gips, giboblokken, gasbeton, bouwfolie <30% en glas <2%. Het is ook mogelijk om bouwafval te scheiden, want voor puin, schroot, hout, en papier en karton zijn aparte containers te huren. Het is ook belangrijk om te weten wat er niet bij het bouwafval gegooid mag worden. Dit zijn afvalproducten, zoals inboedel, gevaarlijk (chemisch) afval, asbest of asbest gelijkend materiaal, energiehouders, verbrande restanten en verwarm(en)de, smeulende en brandende objecten, organisch afval, wit- en bruingoed, geurend afval, huisvuil en andere afvalproducten. Wanneer je bij Renewi een container huurt voor bouwafval, kun je precies zien welke artikelen er wel en welke er niet in gegooid mogen worden.

Wat is grofvuil?

Grofvuil bestaat uit losse meubels die te groot zijn voor het huisvuil. Je kunt hierbij denken aan stoelen, banken, kasten, tafels, bureaus en andere inboedel. Matrassen, beddengoed en elektronische apparatuur (wit- en bruingoed) horen niet thuis in het grofvuil en mogen dus niet in dezelfde container gegooid worden. Bij Renewi kun je eenvoudig een container huren voor grof huishoudelijk afval of grof bedrijfsafval, als particulier of als bedrijf. Bij Renewi zijn er verschillende formaten grofvuil containers beschikbaar. Deze worden op locatie geleverd en geleegd wanneer ze vol zijn.

Mag grofvuil bij het bouwafval?

Er zijn verschillende soorten afval die in een bouwcontainer mogen, maar grofvuil hoort hier niet bij. Meubels mogen in een container die speciaal voor grofvuil is, maar je mag je meubels dus niet bij je andere bouwafval gooien. Het is dus belangrijk dat je een aparte container voor grofvuil huurt, wanneer je bij je klus of project te maken krijgt met inboedel die weggegooid moet worden.