Waar kun je als starter goed een woning kopen?

Waar kun je als starter goed een woning kopen?

Een woning kopen is lastig voor veel mensen. De huizenprijzen rijzen de pan uit en er is weinig aanbod. De lage hypotheekrente zorgt er echter voor dat het ook voor starters nog mogelijk is voldoende hypotheek te krijgen om toch een huis te kopen. De beste manier om kans te maken op een geschikte woning, is door in de juiste gebieden te zoeken. Maar waar moet je zijn en kan een verhuisbedrijf in Breda je helpen.

 

Een huis kopen in de Randstad

Vanouds is de Randstad een van de duurste gebieden in Nederland om een huis te kopen. In die regio zijn de prijzen ook het eerst gaan stijgen toen het aanbod steeds krapper werd. De grote steden zijn dan ook niet de meeste ideale locatie om als starter een huis te zoeken. Wil je toch graag in de Randstad wonen, dan kun je het beter iets verder van de stad zoeken. Werk je bijvoorbeeld in Amsterdam? Dan kun je gaan kijken in Almere, maar de kans op een betaalbare woning is groter in Lelystad. Ook kun je in de noordelijker gelegen delen van Noord-Holland gaan kijken. Voordeel van wonen in een kleinere stad buiten de Randstad is dat je er meer rust en ruimte hebt en voor het budget van een starter toch een aardige woning kunt krijgen.

 

Landelijk wonen

De drie noordelijke provincies Friesland, Groningen en Drenthe behoren tot de goedkoopste gebieden van Nederland. Voor starters is het daar relatief goed te doen om een woning te kopen. Hoe verder je van de Randstad komt, hoe aantrekkelijker het wordt om er te gaan wonen. Je krijgt er meer woning voor minder geld. Ook de provincie Limburg is een geschikte provincie voor starters. Het is er bovendien prachtig wonen voor wie van de natuur houdt. Binnen de provincie zijn er wel verschillen. Zo is het zuidelijke gedeelte populairder dan het noordelijke deel. Dat heeft tot gevolg dat bijvoorbeeld in studentenstad Maastricht de prijzen hoger liggen dan in de omgeving van Venlo.

 

Tips voor de verhuizing

Is het gelukt een mooie woning te vinden in een aantrekkelijk gebied, bijvoorbeeld in Limburg? Dan is het een aanrader een verhuisbedrijf uit Maastricht te nemen. Deze mensen kennen de regio en weten als geen ander hoe ze jouw spullen zo snel en netjes mogelijk moeten verhuizen.