3 tips voor het voorbereiden van een presentatie

3 tips voor het voorbereiden van een presentatie

Moet jij voor je werk een presentatie houden? Dit kan erg spannend zijn. Niet vele mensen vinden het daardoor leuk om een presentatie te geven. Een van de manieren om de spanning weg te nemen, is door goed voorbereid te zijn. Tijdens een communicatietraining in Utrecht kun je allerlei handige informatie krijgen om dit aspect op orde te krijgen. Echter vind je in deze blog ook enkele tips zodat je optimaal bent voorbereid op je presentatie.

Gebruik sleutelwoorden

In de eerste plaats is het belangrijk om sleutelwoorden te gebruiken voor je presentatie. Het uitzoeken van sleutelwoorden doe je echter al tijdens de voorbereiding. Sleutelwoorden zorgen ervoor dat je elk stuk van je presentatie straks foutloos kunt uitvoeren. Daarnaast lees je ook geen tekst op tijdens je presentatie. Daardoor zul je straks betere interacties met het publiek hebben en ook meer aandacht van de toeschouwers krijgen.

Kies voor zaken die opvallen

In de tweede plaats dien je tijdens het voorbereiden op een presentatie opvallende zaken uit te zoeken die je wilt gebruiken tijdens je speech. Deze opvallende zaken zorgen ervoor dat het publiek zijn aandacht bij de presentatie houdt en niet afdwaalt. Denk dan bijvoorbeeld aan interessante quotes of grappige foto’s. Ook anekdotes zijn echter een goede optie. Zo valt je presentatie ook meteen op.

Opsommingen helpen

Tot slot is het ook zaak om opsommingen voor te bereiden voor je presentatie. Opsommingen zorgen er namelijk voor dat je informatie beter onthoudt. Gebruik daarnaast het liefste opsommingen van 3 dingen. Dit helpt niet alleen jou, maar ook het publiek om informatie in je presentatie goed te kunnen begrijpen. Als gevolg hiervan wordt je presentatie veel beter ontvangen en kun je straks met een goede blik terugkijken op een presentatie die geslaagd is.

 

Al met al is er dus meer dan genoeg voor je te doen qua voorbereiding op een presentatie geven.