De populairste tweedehands auto’s van 2022

De populairste tweedehands auto’s van 2022

Je bent op zoek naar een mooie en betrouwbare tweedehands auto. Dat is nog helemaal niet zo eenvoudig in 2022. De vraag naar tweedehands auto’s is onverminderd groot. Sterker nog, de vraag naar occasions is ten opzichte van 2021 weer gestegen. Wij zetten de 5 meest populaire occasions van 2022 op een rij.

1. De Volkswagen Golf

Hoe kan het ook anders. De Golf. Duitse degelijkheid in het perfecte jasje. Klein genoeg om handig te parkeren in de stad. Groot genoeg om met je gezin volledig bepakt op vakantie te gaan naar het buitenland. Daarbij is de Golf ook nog eens een heerlijk comfortabele auto. Ga je voor benzine, diesel of voor elektrisch. Wil je een bloedsnelle of juist niet. De keuze is reuze.

2. De Renault Clio

Al jaren zeer populair als tweedehands auto. En dat is niet voor niets. De Renault Clio is te verkrijgen voor een schappelijke prijs. Daarnaast is de Clio ruim en heeft een rijke standaard uitrusting. Naast de hatchback is de Clio ook verkrijgbaar als stationwagen. Renault noemt deze versie ‘Estate’.

3. De BMW 3-serie

Veel gezocht, maar ook een ruim aanbod. De 3-serie bestaat al lang en is in veel varianten verkrijgbaar. Sedan, cabriolet, stationwagon, alles komt voorbij. De stationwagon is het meest populair. Dit komt ongetwijfeld door het praktische aspect dat wordt gecombineerd met ongeëvenaarde rij-eigenschappen.

4. Opel Corsa

Een kleine hatchback. Ideaal voor dagelijks gebruik. Of het nu de boodschappen zijn of de kinderwagen. Alles kan eenvoudig mee in de kofferbak. Ook op de achterbank is voldoende ruimte om lekker te zitten. Een veelzijdige auto dus.

5. Hyundai Kona (Electric)

Het is 2022 en daarom mag in deze lijst een volledig elektrische occasion niet ontbreken. Ontzettend populair, maar wel stevig aan de prijs. De Kona blinkt uit in betrouwbaarheid en gebruiksgemak. De Kona is een zeer goede keus als je op zoek bent naar dagelijks elektrisch vervoer.