Hoe moet ik mijn auto onderhouden

Hoe moet ik mijn auto onderhouden

We kunnen onze auto eigenlijk niet meer missen. Hij brengt ons overal waar we maar heen willen. Of het nou regent of vriest of wanneer het dertig graden is. Hij staat altijd voor ons klaar. En dat is voor ons bijna vanzelfsprekend. Maar de auto moet dan wel goed onderhouden worden. Bij achterstallig onderhoud kan de auto er mee stoppen natuurlijk.

Je hoort veel mensen zeggen, ik laat pas onderhoud doen als er iets echt kapot is. Dat is helaas geen goede keuze. De totale kosten komen dan altijd hoger uit. Daarom zijn het periodiek laten doen van een kleine en een grote beurt van groot belang. Ook voor de eigen portemonnee.

Onderhoud bij de garage

Regelmatig de auto laten onderhouden bij een garage is daarom geen overbodige luxe. Het voorkomt dat je stil komt te staan met de auto. Ook verlengd het de levensduur van je wagen en houd het de restwaarde hoger.

Als je naar een garage gaat, kies dan voor een erkend bedrijf. Je bent dan verzekerd van de hoogste service qua kwaliteit en advies. Kom je bijvoorbeeld uit Tilburg of omstreken, kijk dan eens op de website Procar Tilburg. Procar Tilburg is een universeel garage waar je terecht kunt voor het onderhoud aan alle merken auto’s. Je kunt er terecht voor klein onderhoud tot een complete motor revisie.

Zelf doen

Bepaalde zaken qua onderhoud kun je ook zelf doen. Denk bijvoorbeeld aan het op peil houden van de bandenspanning. Check regelmatig deze spanning om te voorkomen dat de banden onnodig hard slijten.

Ook zaken als oliepeil, remvloeistofpeil en ruitensproeiervloeistof peil kun je zelf checken. Is één van deze peilen te laag, dan kun je het ook zelf aanvullen. De vloeistof die je nodig hebt kun je eventueel los kopen bij Procar Tilburg. Houd wel in de gaten bij welke kilometerstand de olie sowieso vervangen moet worden. Dan moet alle olie er af gehaald worden en moet er allemaal nieuwe in gedaan worden. Dit kun je dan beter overlaten aan Procar Tilburg.

Ook het regelmatig wassen van de auto is natuurlijk goed. Dit houd de lak langer goed. Vooral als het in de winter gaat vriezen en er zout gestrooid is, is het belangrijk om na de vorst de auto goed te wassen. Het zout kan namelijk de auto aantasten op verschillende onderdelen.