Leuke tripjes om te maken in Mexico als student

Leuke tripjes om te maken in Mexico als student

Ben je student en studeer je aan een highschool in Mexico? Of ben je op vakantie in Mexico en wil je weten wat leuke tripjes zijn om te doen nu je er bent? In dit artikel bespreken we de must-sees van Mexico en wat beslist aanraders zijn om in dit prachtige land te gaan doen.

Bezoek de Mayaruïnes in Tulum en Coba

Houd je van archeologie, dan is een bezoekje aan Tulum en Coba absoluut een goed idee. Veel treisorganisaties bieden kant-en-klare dagtrips aan naar deze plaatsen, maar je kunt natuurlijk ook eigen vervoer regelen. In Tulum bezoek je de Mayaruïnes maar kun je ook goed vertoeven aan idilisch witte zandstranden en relaxen bij een van de vele Mexicaanse bars. In Coba vind je de El Castillo die je kunt beklimmen. Het is aan te raden om dit vroeg op de dag te doen, omdat de temperaturen hier in rap tempo kunnen stijgen. Al met al zijn dit bezienswaardigen die je niet mag missen als je in Mexico bent! Zeker wanneer je gaat studeren in het buitenland en je langere tijd in Mexico verblijft mag een tripje naar deze tempels niet ontbreken. Het is immers UNESCO-erfgoed. 

Ga snorkelen en duiken

Bij Mexico denk je misschien ook aan helderblauwe meren en zeeën. Dat dit iets is waar Mexico om bekend staat is absoluut waar, want Mexico is een uitstekende plek om te duiken en snorkelen. Je kunt hier onder andere met walvishaaien zwemmen, of snorkelen in grotten of bij koraalriffen. Riviera Maya is een plek waar een van de grootste koraalriffen ter wereld ligt. Je vindt hier een koraalrif van wel 400 meter lang dus als je hiervan houdt is dit absoluut een aanrader. Kies je voor snorkelen in Cozumel, dan kun je een duikcursus doen. De kans dat je hierbij schildpadden tegenkomt is behoorlijk groot, dus neem je onderwatercamera mee! Je kunt ook naar het Mama Viña-wrak duiken, waar je onder meer barracuda’s en andere vissoorten tegenkomt. 

Rondreis door Mexico

Heb je wat meer tijd? Dan kun je er ook voor kiezen om een rondreis door Mexico te doen. Huur een auto, zet je navigatie aan en weg ben je! Het voordeel van een rondreis is dat je zelf de touwtjes in handen hebt wat betreft plekken die gaat bezoeken en je kunt jouw rondreis zo lang of kort maken als je zelf wilt. Mooie plaatsen om te bezoeken zijn: Chichén Itzá , Playa del Carmen en de Mayatempels. Ook Mérida en Cancún en het strand aan de Golf van Mexico zijn aanraders om te bezoeken en bezichtigen tijdens jouw lange trip.