Nieuwe lenzenvloeistof kopen: hier moet je op letten

Nieuwe lenzenvloeistof kopen: hier moet je op letten

Lenzenvloeistof kopen doe je niet zomaar. Het speelt een belangrijke rol in hoe comfortabel je lenzen aanvoelen en ook bij de gezondheid van je ogen. De verkeerde vloeistof zorgt ervoor dat je je lenzen niet met plezier draagt en ook dat je problemen ervaart, zoals droge- en rode ogen, jeuk, irritatie, verminderd zicht en zelfs oogontsteking. Het is dus erg belangrijk dat je de juiste lenzenvloeistof aanschaft waarmee jij je lenzen niet voelt. Er zijn dan enkele punten om op te letten.

 

Lenzenvloeistof kopen die bij je lenzen past

Het klinkt vanzelfsprekend, maar je kiest je lenzenvloeistof onder andere uit op het soort lenzen dat je draagt. Er is lenzenvloeistof speciaal voor harde lenzen en speciaal voor zachte lenzen. Daarnaast is er ook vloeistof die voor beide gebruikt kan worden. Zou je de verkeerde lenzenvloeistof kopen, dan worden je lenzen niet goed verzorgd terwijl ze zijn opgeborgen. Dat heeft weer als gevolg dat ze niet goed worden onderhouden en dat merk je als je ze draagt.

 

Lenzenvloeistof die bij je ogen past

Allereerst besluit je dus of je vloeistof voor harde- of zachte lenzen nodig hebt. Daarna denk je na over het soort ogen dat je hebt. Hier kun je de hulp van je opticien ook goed bij gebruiken. Er is bijvoorbeeld speciale extra hydraterende lenzenvloeistof voor als je ogen droog zijn. Je kunt ook lenzenvloeistof kopen op basis van peroxide en dat is specifiek voor mensen die reageren op de conserveringsmiddelen in standaard lenzenvloeistof. Je opticien kan je ogen goed bekijken en beoordelen welke soort lenzenvloeistof je moet kopen voor een zo optimaal mogelijk draagplezier.

 

Betrek je opticien bij je keuze en overstap

Met de bovenstaande informatie is het mogelijk om de overstap te maken naar een nieuwe lenzenvloeistof. Door je opticien te betrekken weet je al veel meer over wat je nodig hebt. Het is dan aan te raden om dan eerst lenzenvloeistof te kopen in een reisverpakking. Laat je ogen testen voordat je overstapt en probeer de nieuwe vloeistof enkele weken uit. Vervolgens ga je weer naar je opticien, zodat je echt zeker weet dat je ogen gezond zijn gebleven. Samen met je opticien blijf je proberen totdat je een keuze maakt. Op die manier weet je dat je lenzenvloeistof je ogen niet beschadigt en dat ze gezond blijven. Daarna kun je lenzenvloeistof kopen in grotere verpakkingen.

 

Koop je lenzenvloeistof online

Nadat je de bovenstaande procedure hebt doorgelopen is er geen twijfel mogelijk dat je de beste lenzenvloeistof hebt voor jou. En aangezien je deze regelmatig nodig gaat hebben, is het prima mogelijk om een voorraadje in te slaan. Lenzenvloeistof heeft wel een houdbaarheidsdatum, dus let daar goed op. Een grotere hoeveelheid lenzenvloeistof kopen doe je het beste online. Daar heb je een uitgebreid assortiment tot je beschikking en krijg je interessante kortingen als je een grotere hoeveelheid bestelt. Je hebt de vloeistof dan vaak de volgende dag al in huis, inclusief lenshouders. Deze lenshouders moet je overigens elke keer vervangen als je een nieuwe fles opent.