Optimaal gebruik van een draaiplateau voor autofotografie

Optimaal gebruik van een draaiplateau voor autofotografie

In het nog niet eens zo heel verre verleden moesten we verschillende showrooms bezoeken in de zoektocht naar een nieuwe auto. Alleen door daadwerkelijk de auto van dichtbij te bekijken, was het mogelijk om een goed beeld te krijgen van de auto. Hoe is de lak eraan toe en is de kleur wel wat ik wil? Van tevoren oriënteren kon alleen via advertenties in het lokale sufferdje. Als er al een foto bij stond, dan was die korrelig en onduidelijk.

 

Internet

Tegenwoordig is de situatie volledig anders. Als we op zoek gaan naar een nieuwe auto, dan oriënteren we ons massaal via het internet. Via gespecialiseerde websites kun je jouw voorkeuren voor een nieuwe auto invoeren waarop de website een overzicht tevoorschijn tovert waarin alle aangeboden auto’s die aan jouw wensen voldoen te zien zijn.

 

Goede foto’s essentieel

Als eerste kijken we naar de foto’s van de auto waarin we geïnteresseerd zijn. Pas als we tevreden zijn over de foto’s, kijken we naar de technische specificaties, opties, garantie en informatie over de verkoper. Als de foto’s niet goed genoeg zijn om een beeld te vormen over de auto, dan klikken we door naar de volgende aanbieding. Slechte foto’s kunnen ervoor zorgen dat een prima auto niet of pas veel later verkocht wordt. We willen gewoon direct zien hoe de lak eraan toe is, welke kleur “ivory grey metallic” nu eigenlijk is en of de velgen mooi zijn.

 

Belichting is het belangrijkste aspect

Hoe kun je er als aanbieder nu voor zorgen dat je de perfecte foto’s snel en zonder professionele kennis van fotografie kunt maken? Het belangrijkste waar je voor moet zorgen is goede belichting. Het is echt niet nodig om de duurste professionele spiegelreflex camera aan te schaffen. Met een standaard compactcamera of een smartphone kun je met de juiste belichting de mooiste foto’s voor de website maken.

 

Draaiplateau auto Rotoview Studios

Hoe kun je een auto gemakkelijk en van alle kanten optimaal belicht fotograferen? Je kunt hiervoor gebruik maken van een draaiplateau auto van Rotoview Studios. Je zet de auto erop en tijdens het draaien neem je de foto’s. De belichting blijft constant en door het draaien is de auto van alle kanten even goed belicht.