5 dingen waar je aan moet denken bij het kopen van een fiets

5 dingen waar je aan moet denken bij het kopen van een fiets

Of je nu je rijbewijs hebt of niet, een fiets mag absoluut niet ontbreken in een huishouden in Nederland. Met de oplopende benzineprijzen is het nog niet zo’n gek idee om een fiets aan te schaffen en te gebruiken. Ook als je van plan bent om een drankje te doen, heb je natuurlijk een degelijke fiets nodig. Een fiets is simpelweg een essentiĆ«le bezitting, helemaal in Nederland. Je moet echter bij de aanschaf van een diets rekening houden met de volgende dingen.

1. Tweedehands of nieuw?

Allereerst zul je moeten bepalen of je een nieuwe fiets wilt of dat je voor een tweedehandsje gaat. Fietsen kunnen nog wel eens prijzig zijn en als je de bedoeling hebt om de fiets niet dagelijks te gebruiken is een tweedehands wellicht een betere optie.

2. Soort fiets

Ten tweede zul je het soort fiets moeten bepalen die je graag wilt. Er bestaan tourfietsen, stadsfietsen, dames fietsen, racefietsen etc. Aan de hand van het gewenste gebruik van de fiets, bepaal je welke soort fiets het beste bij jouw behoeftes past. Er zijn tegenwoordig heel veel verschillende soorten fietsen verkrijgbaar en deze zijn allemaal te aanschouwen en te kopen bij de altijd betrouwbare Carl Veeke Tweewielers te Roosendaal.

3. Framemaat

Ook zul je rekening moeten houden met de maat van het frame. Wanneer je een gemiddelde lengte hebt, dan kan je waarschijnlijk overweg met nagenoeg alle fietsen. Wanneer je echter erg klein of juist erg lang bent, dan is een frame op maat waarschijnlijk de beste optie.

4. Versnellingen

Aan de hand van je persoonlijke behoeftes zul je ook moeten bepalen of en hoeveel versnellingen je wilt op je fiets. Zonder versnellingen leidt je fiets minder snel schade, maar kan je niet op erg hoog tempo fietsen.

5. Type rem

Tot slot zul je ook rekening moeten houden met het gewenste type rem op je fiets. De meeste fietsen hebben tegenwoordig gewoon een handrem. Je kunt echter ook kiezen voor een fiets met terugtraprem. De terugtraprem zie je vaak terug op ietwat goedkopere fietsen en het is bij dit type rem lastig om op een rustige manier af te remmen.