De nieuwste autotrends

De nieuwste autotrends

In de autobranche ontstaan er steeds meer nieuwe ontwikkelingen. Niks is te gek. Je kan veel aanpassingen doen aan je auto. Van velgen aanpassen tot het wrappen van je auto, alles is mogelijk. MW Wheels biedt een groot assortiment aan banden en velgen van merken zoals, Porsche, Mercedes en BMW. In dit artikel lees je wat de volgende trends zijn in de autobranche. 

Stillere banden

Sommige banden maken meer geluid dan andere. Voor dit geluid zijn er diverse oorzaken, zoals een versleten wiellager, een onjuiste bandenspanning of banden die verkeerd zijn gemonteerd. Heb je nieuwe banden dan komt het meestal door het bandenprofiel. Bandenprofielen zijn bij elke bandenfabrikant weer anders, daardoor verschilt het geluid per band zo. Er wordt een uitvinding bedacht waardoor jouw lawaaierige banden stiller  worden. Dit wordt gedaan met een Sound Comfort-technologie. De Sound Comfort-banden zijn ontworpen met een ingebouwd geluidsbarriere van schuimrubber. Dit systeem werkt als een soort kussen voor de banden onder de auto. Het vermindert luchttrillingen en het interieurgeluid van je auto terwijl de auto rijdt. 

Banden met lucht worden zeldzaam

De meeste autobanden bevatten geen binnenband meer, maar de banden zijn wel nog gevuld met lucht. Toch willen de fabrikanten focussen op banden zonder lucht. De banden zijn namelijk erg handig om te gebruiken bij zelfrijdende voertuigen. De banden kunnen dan niet lek raken en ze gaan langer mee. Hierdoor voorkom je ook dat je vaker naar de garage moet voor de banden van jouw voertuig. De banden zijn tevens gemaakt van recyclebaar materiaal, daarom zijn deze beter voor het milieu. Deze banden zijn ontworpen met het oog op de toekomst waarin de mobiliteit in steden steeds meer zal bestaan uit zelfrijdende, elektrische auto’s. De banden hebben een laag gewicht waardoor de voertuigen zuiniger rijden.

Banden die verbonden zijn met je auto

In de toekomst willen ze voertuigen ontwikkelen die steeds meer met elkaar verbonden zijn. Hier wordt mee bedoeld dat je zonder uit je auto hoeft te stappen, op de hoogte wordt gebracht van de slijtage van de banden. Het doel van deze ontwikkeling is om bestuurders constant informatie te geven over zaken als wegconditie en de bandengrip. Je krijgt dan informatie over onder andere de bandenspanning en de temperatuurgegevens en de wegomgeving. De banden kunnen dan de weginformatie scannen met sensoren in de banden. Deze technologie is ontwikkeld om bandenspanning problemen te voorkomen.